Mađarice svatovske

 

Tijesto: 65 dag brašna, 5 dag margarina, 20 dag šećera, 1 prašak za pecivo, 2 jaja, 2 dl kiselog vrhnja

Krema: 6 žlica šećera + 10 žlica šećera, 6 dl mlijeka, 10 dag čokolade, 7 žlica oštrog brašna, 25 dag margarina

Ukras: Malo bijele čokoladne ocakline


Priprema: Od brašna, margarina, šećera, praška za pecivo, cijelih jaja i kiselog vrhnja umijesite tijesto. Podijelite ga na pet dijelova pa svaki tanko razvaljajte i pecite list po list na preokrenutom namašćenom i pobrašnjenom limu po 15 minuta na 180 stupnjeva.  Za kremu ispržite šećer, zalijte ga mlijekom, dodajte čokoladu i čekajte da zakuha. Posebno umutite 10 žlica šećera i oštro brašno te ukuhajte u prvotnu smjesu i u vruće dodajte cijeli margarin. Kad se rashladi, nadjenite između listova. Završite kremom. Po želji ukrasite bijelom čokoladnom ocaklinom, izgledat će vrlo dekorativno.

Statistika