Mak kocke

 

Tijesto: 10 dag margarina, 1 vanilin šećer, 3 jaja, 1 žlica cimeta, 1 žličica limunova soka, 20 dag mljevenog maka, 20 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dl mlijeka

Krema: 5 dl mlijeka, 1 puding od vanilije, 3 žlice oštrog brašna, 20 dag šećera, 25 dag margarina


Priprema: Margarin dobro izradite pa postupno dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak. Dodajte toliko mlijeka da se tijesto teško odvaja od žlice. Pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 35 minuta na 200 stupnjeva. Ispečeni kolač pospite šećerom u prahu ili stavite čokoladnu ocaklinu.  

Po želji mak kocke možete nadjenuti i kremom. Za kremu navedene sastojke zakuhajte u kipućem mlijeku, ohladite, potom dodajte margarin i dobro pjenasto izradite. Ohlađeni pečeni biskvit prerežite popola i nadjenite kremom.

Statistika