Keksi od maslaca i čokolade

Sastojci: 150 g maslaca, 150 g prosijanog šećera, 100 g kristalnog šećera, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 jaja, 100 g čokolade za kuhanje, 50 g lješnjaka, maslac za lim, mlijeko, malo soli

Za nadjev: Krema od čokolade s lješnjacima


1.    Korak

Pjenasto izradite maslac, dodajte prosijani šećer, a potom kristalni šećer. Dodajte sol, jedno po jedno jaje i nastavite mješati da dobijete glatku smjesu. Dodajte naribanu čokoladu i krupno narezane lješnjake. Postupno dodavajte brašno i prašak za pecivo. Kad tijesto postane tvrdo, mijesite ga rukama. Prema potrebi dodajte malo mlijeka.

2.    Korak

Lim s okruglim udubinama za kekse namažite maslacem. U svaku udubinu stavite malo tijesta. Pecite 15 minuta na 190 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, pustite da malo odstoji i pažljivo vadite kekse.

Kako posluživati?
Kekse spojite gotovom kremom od čokolade s lješnjacima. Poslužite u papirnatim košaricama.

Statistika