Brazilski keksi

Sastojci: 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 150 g čokolade za kuhanje, 150 g šećera u prahu, 150 g maslaca, 1 jaje, malo soli, 200 g mliječne čokolade, mlijeko, maslac za premazivanje lima

1.    Korak

U zagrijanoj posudi miješalicom pjenasto izradite maslac i dodavajte šećer u prahu, naribanu čokoladu za kuhanje, sol, jaje i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Ako je pretvrda, dodajte malo mlijeka.

2.    Korak

Štrcaljkom istiskujte okrugle kekse na namazani lim, ne previše blizu jedan drugome. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 – 15 minuta. Ostavite kekse da se ohlade na rešetki.

Kako posluživati?
Kad se svi keksi ispeku i ohlade, otopite na pari mliječnu čokoladu. Pustite da se malo ohladi pa u nju uronite polovicu svakog keksa. Ocijedite i stavljajte na masni papir da se čokolada stvrdne.

Statistika