Manduševac

 

Biskvit: 5 jaja, 10 dag šećera, 12 dag brašna

Krema: 4 dl mlijeka, 1 žlica gustina, 25 dag maslaca, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer  

Marone: 40 dag očišćenog kestena, 8 dag šećera u prahu, 2 vanilin šećera, 2 žlice ruma  

Čokoladna ocaklina: 1 dl slatkog vrhnja, 10 dag čokolade Umak od vanilije: 1 jaje, 1 žumance, 3 dag šećera, 1 dl slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer 

Priprema: Za biskvit istucite bjelanca u čvrsti snijeg, dodajte šećer i žumanca pa lagano umiješajte brašno. Pripremljenu smjesu ulijte na lim obložen masnim papirom pa pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva. Ispečeni biskvit ohladite, tanko premažite kremom i okruglim nožićem izrežite kolutiće. Za kremu u mlijeku zakuhajte šećer i gustin. Kuhajte do odgovarajuće gustoće. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Za umak od vanilije žumanca, šećer i vrhnje izmiješajte u posudi. Stavite je u vodenu kupku pa neprekidno miješajte žicom. Umak ne smije prokuhati jer će žumanca postati grudasta. Za marone očišćene kestene oplemenite šećerom, vanilin šećerom i rumom. Oblikujte marončiće pa ih umačite u čokoladnu ocaklinu i slažite na pripremljene biskvitne kolutiće. U sredinu košarice stavite žlicu umaka od vanilije pa završite kesten pireom i šlagom.

Statistika