Makronovina torta

 

Biskvit: 2 šalice brašna tipa 850, 2 šalice dinkel brašna, 1/2 čajne žlice soli, 2 žlice bio praška za pecivo, 1/2 šalice prženih i mljevenih badema, 1 šalica kukuruznog ulja, 1 šalica rižina slada, 1/2 šalice zobenog mlijeka Oatly, 1,5 šalica jabučnog soka, 1 žličica vanilin praha, 1 žlica maslaca od badema

Krema: 2 šalice prženih badema, 1 šalica rižina slada, prstohvat soli, 1/2 šalice jabučnog soka, 1 žličica vanilin praha

Bijela krema: 1 kg tofua, 1 šalica sirupa agave, 1 žličica soli, 1 žlica vanilin praha

Svi sastojci mogu se pronaći u bio&bio trgovinama zdrave hrane u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ispržite tri šalice badema u pećnici pa ih sameljite. Nauljite dva kalupa za tortu. Pomiješajte suhe sastojke iz biskvita, pa vlažne sastojke i onda jedne s drugima. Nemojte ih previše miješati. Stavite smjesu u dva kalupa za tortu. Pecite 50 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U mikseru izmiješajte sve sastojke za kremu od badema. Potom izmiješajte sve sastojke za bijelu kremu. Odrežite malo gornjeg dijela jednog biskvita da ga poravnate pa na njega namažite kremu od badema. Preko stavite drugi biskvit i sve premažite bijelom kremom. Ukrasite bademima.

Statistika