Sastojci: 125 g maslaca, 125 g šećera, 125 g lješnjaka, 2 čašice likera Chartreuse ili nekog drugog biljnog likera, 75 g brašna, 25 g škrobnog brašna, 1 prašak za pecivo, 350 g čokolade za kuhanje, 2 jaja, maslac za premazivanje lima, malo soli
1. Korak
Pjenasto izmiješajte maslac i šećer (manje od 25 g). Dodavajte jedno po jedno žumance, usitnjene lješnjake s ostatkom šećera, prosijano brašno (s praškom za pecivo i škrobom) i liker.
2. Korak
Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca i malo soli, te dodajte smjesi. Smjesu izlijte na lim namazan maslacem. Izravnajte površinu. Pecite 15 minuta na 190 stupnjeva. Pečeno tijesto režite na kvadratiće dok je još vruće.
3. Korak
Na pari otopite čokoladu za glazuru. Jednu trećinu izlijte na radnu površinu i izradite špatulom u sloj debeo oko milimetar. Ostavite da se ohladi. Ostatkom otopljene čokolade premažite kvadratiće tijesta.
Kako posluživati?
Nožem široke oštrice od ohlađenog sloja čokolade napravite strugotine i njima ukrasite kekse.