Sastojci: 150 g oguljenog badema, 150 g šećera, 125 g maslaca, 125 g brašna, 1 bjelance, 2 žlice marsale ili prošeka
Za glazuru: 2 bjelanca, 250 g šećera u prahu, malo narančaste boje za kolače, bombončići u obliku zvijezde
1. Korak
Bademe stavite 6 – 7 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, ali pazite da ne porumene. Usitnite ih u mikseru zajedno sa šećerom u fini prah. Prosijte prah. U sredinu stavite komadiće maslaca i prosijano brašno. Pomiješajte sve sastojke vrhovima prstiju.
2. Korak
Dodajte prošek i malo bjelanca istučenog vilicom. Brzo umijesite glatko tijesto. Razvucite ga na pobrašnjenoj površini u list debeo oko 4 milimetra. Kalupom oblikujte zvjezdice i slažite na namašćeni lim. Pecite oko 20 minuta.
3. Korak
Za glazuru: Bjelanca malo istucite vilicom pa dodajte prosijani šećer u prahu. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte malo boje za kolače.
Kako posluživati?
Glazurom premažite hladne zvjezdice i na svaku stavite bombončić. Poslužite tek kad se glazura dobro osuši.