Keksi s orasima

Sastojci: 150 g brašna, 150 g zobenog brašna, 160 g šećera, 2 žličice suhog kvasca, 2 žličice đumbira u prahu, 100 g margarina ili maslaca, 200 g melase (crni šećerni sirup), dvadesetak oraha, brašno za posipanje, mlijeko, maslac za lim, malo soli

1.    Korak

Pomiješajte brašno sa zobenim brašnom, dodajte kvasac, đumbir i sve posijte. Pospite sa 125 g šećera. U sredinu stavite komadiće maslaca ili margarina i sol. Miješajte žlicom, a potom postupno dodavajte melasu. Dodajte nekoliko žlica mlijeka da dobijete mekanu smjesu. Oblikujte je u hljepčić i stavite u hladnjak pola sata.

2.    Korak

Smjesu izvadite iz hladnjaka, lagano pritisnite pobrašnjenim dlanom i podijelite na tri dijela. Napravite valjke široke oko 4 centimetra. Režite kriške debele pola centimetra i rasporedite ih na lim premazan maslacem. U svaku krišku utisnite pola oraha, pospite s malo šećera i pecite 15 – 20 minuta na 180 stupnjeva.

Kako posluživati?
Hladne kekse prije posluživanja po želji možete posuti šećerom.

Statistika