Sastojci: 150 g maslaca, 200 g šećera, 50 g vanilin šećera, 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 jaja, malo soli
Za nadjev i ukrašavanje: 200 g šećera u prahu, 2 žlice kristalnog šećera, 100 g maslaca, malo likera, 1 žumance
1. KorakElektričnom miješalicom pjenasto izradite maslac. Postupno dodavajte šećer u prahu i kristalni šećer. Neprestano miješajući, dodajte jedno cijelo jaje i jedno žumance. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad smjesa postane tvrda, nastavite mijesiti rukama.
2. KorakŠtrcaljkom za oblikovanje keksa s dodatkom u obliku cvjetića (u dvije veličine) na namazani lim istiskujte veće i manje cvjetiće. Pecite na 190 stupnjeva 15 – 20 minuta. Ostavite da se ohlade.
3. KorakPjenasto izmiješajte omekšani maslac sa 50 g šećera u prahu. Posebno izmiješajte žumance i 2 žlice šećera u pjenastu smjesu. Pomiješajte dvije smjese u kremu. Manje kekse premazujte s malo kreme i stavljajte na veće keksa tako da se slijepe.
Kako posluživati?
Pripremite glazuru od 150 g šećera u prahu i nekoliko žlica vode. Dodajte nekoliko kapi likera. Kekse premažite glazurom i ostavite da se stvrdne. Prije posluživanja pospite kekse šećerom u prahu.