Rošćići s čokoladom

Sastojci: 300 g brašna, 1 vrećica suhog kvasca, 75 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 100 g čokoladne kreme s lješnjacima, 100 g čokolade za kuhanje, malo soli, 2 jaja

1.    Korak

Brašno prosijte s kvascem i solju na radnu površinu. U sredinu stavite jaja, šećer u prahu, omekšani maslac i čokoladnu kremu. Rukama mijesite tijesto dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu. Oblikujte hljepčić i umotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite 20 minuta u hladnjaku.

2.    Korak

Od hladnog tijesta otkidajte kuglice i oblikujte ih u štapiće dugačke 8 – 10 centimetara. Oblikujte rošćiće.

3.    Korak

Namažite lim i rasporedite rošćiće. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Na pari otopite čokoladu za ukrašavanje.

Kako posluživati?
Od masnog kuhinjskog papira oblikujte lijevak s malim otvorom na dnu. U lijevak ulijepite otopljenu čokoladu i napravite nekoliko pruga po svakom rošćiću.

Statistika