Sastojci:
20 dkg oštrog brašna, 20 dkg glatkog brašna, 20 dkg kravljeg sira, 3 žlice mlijeka, 1 dcl kiselog vrhnja, 8 dkg šećera, 4 žličice praška za pecivoza nadjev: 10 dkg badema, 20 dkg groždica, 5 dkg šećera, vanilin šećer, 5 dkg maslaca, žličica cimeta (neobavezno)
Priprema:
Umiješamo tijesto od svih sastojaka. Kada postane potpuno glatko razvaljamo ga na debljinu otprilike pola centimetra. Razvaljamo ga u izduženi pravokutnik jer ćemo ga rolati. Tijesto premažemo rastopljenim maslacem i posipamo groždicama, samljevenim bademima i šećerom. Kolač savijemo kao roladu i ostavimo neko vrijeme na toplom. Zatim roladu premjestimo u lim premazan maslacem i pobrašnjen te pečemo u pećnici na 200 °C oko 40 minuta. Na kraju roladu posipamo šećerom u prahu. Ako želimo da nam kolač bude još bolji groždice i bademe prelijemo s kipućom vodom. Groždice će lijepo nabubriti, a bademima ćemo lako skinuti kožicu.