Omlet torta


 













Biskvit: 4 bjelanca + 4 žumanca, 8 dag šećera, 5 dag brašna, 4 dag škrobnog brašna, 4 dag maslaca, malo soli
 

Krema: 5 dl vrhnja za šlag , 10 dag listića badema, 20 dag mljevenih badema, 1 paketić želatine
 

Ukrasi: 1 kg različitog voća: ribiz, kupina, kivi, ananas, šećer u prahu, 2 paketića preljeva za torte


Priprema: Za biskvit pjenasto umutite sve sastojke pa ga u tankom sloju izlijte na mastan papir u obliku kruga željene veličine. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Ispečeno vruće tijesto savijte u oblik omleta (ili rolade, po želji) pa ostavite da se ohladi.
Za kremu istucite vrhnje u šlag, dodajte mljevene bademe na listiće pa sve pomiješajte uz dodatak rastopljene želatine.
Ohlađeni omlet nadjenite kremom pa ukrasite voćem, koje ste na omlet zalijepili uz pomoć šećera u prahu. Prelijte preljevom za torte pa će djelovati kao da je u staklu.

Related Posts:

Statistika