
Za 22 kriške
Biskvit: 30 dag šećera, 35 dag brašna, 15 jaja, 20 dag mljevenih badema
Nadjev: 30 dag šećera, 6 žumanaca, 1 l mlijeka, 5 dl slatkog vrhnja, 4 dag oštrog brašna, vanilija, 10 dag mljevenih badema, sok i korica jednog neprskanog limuna
Oblaganje: 80 dag rolanog fondana
Priprema: Jaja i šećer pjenasto umutite pa uz stalno miješanje dodajte brašno i bademe dok ne dobijete glatku masu. Ulijte je u namašćen i pobrašnjen kalup za torte i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Od šećera, brašna, žumanaca i malo mlijeka napravite glatku masu u koju dodajte ostatak mlijeka koje ste ranije zakuhali. Smjesu kuhajte na srednje jakoj vatri tri minute uz stalno miješanje. Gotovu kremu stavite da se ohladi. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag pa ga umiješajte u kremu uz dodatak limunova soka i mljevenih badema. Ispečeni i ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Nadjenite listove kremom pa omažite i tortu izvana. Potom je prekrijte rolanim fondanom i prigodno ukrasite.