Tijesto:
3 žumanjka, 6 dag šećera u prahu, 12,5 dag maslaca, 25 dag brašna
Nadjev:
3 bjelanjaka, 18 dag šećera, 25 dag ribanih oraha ili badema, malo
cimeta, 1/2 čajne žličice naribane limunove korice
Priprema
tijesta: Umutite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, dodajte
brašno i umijesite tijesto. Razvaljajte 0,5 cm debelo. Kalupićem
oblikujte kolačiće i stavljajte na lim obložen masnim papirom.
Priprema
nadjeva: Čvrsto istucite bjelanjke i postupno dodajte šećer da
snijeg bude čvrst. Dodajte ostale sastojke. Na svaki kolačić
stavite pola žličice nadjeva i pecite na 170*C 10 - 15 minuta.
Ohlađene kolačiće išarajte čokoladnom glazurom lijevajući je u
tankim mlazevima.
Napomena:
Nadjev je dovoljan za dvostruku količinu tijesta, a ako ostane
možete oblikovati makarone. Čajnom žličicom grabite nadjev i
stavljajte po dužini na lim (razmaknite, jer se kolačići rašire
tijekom pečenja). Pecite na laganoj vatri do 10 minuta. Ohlađene
umačite po dužini u čokoladnu glazuru i ukrasite (po želji)
marcipanom, ili vruće premažite marmeladom i umačite u mljevene
orahe.