Ružice s orasima

Tijesto: 3 žumanjka, 6 dag šećera u prahu, 12,5 dag maslaca, 25 dag brašna

Nadjev: 3 bjelanjaka, 18 dag šećera, 25 dag ribanih oraha ili badema, malo cimeta, 1/2 čajne žličice naribane limunove korice

Priprema tijesta: Umutite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, dodajte brašno i umijesite tijesto. Razvaljajte 0,5 cm debelo. Kalupićem oblikujte kolačiće i stavljajte na lim obložen masnim papirom.

Priprema nadjeva: Čvrsto istucite bjelanjke i postupno dodajte šećer da snijeg bude čvrst. Dodajte ostale sastojke. Na svaki kolačić stavite pola žličice nadjeva i pecite na 170*C 10 - 15 minuta. Ohlađene kolačiće išarajte čokoladnom glazurom lijevajući je u tankim mlazevima.

Napomena: Nadjev je dovoljan za dvostruku količinu tijesta, a ako ostane možete oblikovati makarone. Čajnom žličicom grabite nadjev i stavljajte po dužini na lim (razmaknite, jer se kolačići rašire tijekom pečenja). Pecite na laganoj vatri do 10 minuta. Ohlađene umačite po dužini u čokoladnu glazuru i ukrasite (po želji) marcipanom, ili vruće premažite marmeladom i umačite u mljevene orahe.

Statistika