Jaffa kocke

Tijesto: 5 jaja, 8 žlica šećera, 8 žlica brašna, 4 žlice ulja, 4 žlice hladne vode, 1/2 praška za pecivo, 1 žlica kakaa

Krema: 7,5 dl mlijeka, 7,5 žlica gustina, 25 dag šećera u prahu, 25 dag margarina, 2 rebra čokolade, 1 vanilin šećer, 2 kutije jaffa keksa

Čokoladna glazura: 10 dag čokolade, 10 dag margarina, 1 žlica ulja

Priprema tijesta: Pijenasto miješati jaja sa šećerom i vodom: Postupno dodavati ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Odvojiti polovicu tijesta i u dio dodati kakao. Ispeći svaki biskvit posebno.

Priprema kreme: U 2,5 dl mlijeka umiješati gusti i ukuhati u ostalo mlijeko. U ohlađeno dodati šećer u prahu i margarin, te sve dobro izmiješati mikserom. Kremu razdijeliti na dva dijela, te u jednu polovicu dodati vanilin šećer, a u drugu rastopljenu čokoladu.

Priprema čokoladne glazure: Čokoladu i margarin otopiti na pari i umiješati ulje. Toplo preliti preko kolača.

Postupak: Smeđu biskvitnu podlogu premazati bijelom kremom. Jaffa kekse umakati u rum razrijeđen s malo vode i stavljati na bijelu kremu, jedan keks do drugog, tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje. Sve premazati čokoladnom kremom i poklopiti bijelim biskvitom. Cijeli kolač premazati čokoladnom glazurom.

Statistika