Tijesto:
5 jaja, 8 žlica šećera, 8 žlica brašna, 4 žlice ulja, 4 žlice
hladne vode, 1/2 praška za pecivo, 1 žlica kakaa
Krema:
7,5 dl mlijeka, 7,5 žlica gustina, 25 dag šećera u prahu, 25 dag
margarina, 2 rebra čokolade, 1 vanilin šećer, 2 kutije jaffa keksa
Čokoladna
glazura: 10 dag čokolade, 10 dag margarina, 1 žlica ulja
Priprema
tijesta: Pijenasto miješati jaja sa šećerom i vodom: Postupno
dodavati ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Odvojiti
polovicu tijesta i u dio dodati kakao. Ispeći svaki biskvit posebno.
Priprema
kreme: U 2,5 dl mlijeka umiješati gusti i ukuhati u ostalo mlijeko.
U ohlađeno dodati šećer u prahu i margarin, te sve dobro
izmiješati mikserom. Kremu razdijeliti na dva dijela, te u jednu
polovicu dodati vanilin šećer, a u drugu rastopljenu čokoladu.
Priprema
čokoladne glazure: Čokoladu i margarin otopiti na pari i umiješati
ulje. Toplo preliti preko kolača.
Postupak:
Smeđu biskvitnu podlogu premazati bijelom kremom. Jaffa kekse
umakati u rum razrijeđen s malo vode i stavljati na bijelu kremu,
jedan keks do drugog, tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje.
Sve premazati čokoladnom kremom i poklopiti bijelim biskvitom.
Cijeli kolač premazati čokoladnom glazurom.