Biskvitno
tijesto
Tijesto:
1/2 šalica suhih grožđica, 2 dl vode, 1 žlica brašna, 3 jaja, 1
šalica šećera, 1 šalica griza, 1 šalica mlijeka, 1 šalica ulja,
1 šalica brašna, 2 šalice oguljenih naribanih jabuka, 1 šalica
mljevenih oraha, 1 prašak za pecivo
Ukras:
1 šlag pjena
Priprema
biskvita: Grožđice natapati 10 min u 2 dl mlake vode. Ocijediti.
Uvaljati ih u brašno. Žumanjca i šećer pijenasto umutiti.
Napraviti čvrsto snijeg od bjelanjka. Pomiješati pripremjena
žumanjca, bijelanjac i grožđice. Stalnim miješanjem dodati
grižnje, mlijeko, ulje, brašno, jabuke, orahe i pripremljene
grožđice. Na kraju ulicom umiješati prašak za pecivo.
Redoslijed
izrade: 1. Smijesu izliti u nauljeni oblik.
2.
Peći 30 min na temperaturi od 180*C.
3.
Kad se kolač ohladi, ukrasiti tučenom šlag pjenom.