Apple cake



Tijesto: 3 jaja, 2 dl šećera, 1 dl ulja, 3 dl brašna, 3 dl mlijeka, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer

Krema: 1 kg oguljenih jabuka, 15 dag šećera, prstohvat cimeta, sok 1 limuna, 2 pudinga od vanilije, 1 slatko vrhnje za šlag

Priprema tijesta: Umutite žumanca sa šećerom polako dodajući ulje i sve ostale sastojke. Biskvit pecite na namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 170 stupnjeva. Jabuke izrežite na ploške, stavite ih kuhati u 8 dl vode, dodajte šećer, cimet i limunov sok pa kuhajte dok ne omekšaju.

Priprema kreme: Na ohlađeni biskvit složite dobro ocijeđene jabuke. U soku koji je preostao skuhajte puding pa ga prelijte preko jabuka. Istucite šlag i premažite ga preko ohlađenog kolača.