
Tijesto: 3 jaja, 2 dl šećera, 1 dl ulja, 3 dl brašna, 3 dl mlijeka, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer
Krema:
1 kg oguljenih jabuka, 15 dag šećera, prstohvat cimeta, sok 1
limuna, 2 pudinga od vanilije, 1 slatko vrhnje za šlag
Priprema
tijesta: Umutite žumanca sa šećerom polako dodajući ulje i sve
ostale sastojke. Biskvit pecite na namašćenom i pobrašnjenom limu
oko 20 minuta na 170 stupnjeva. Jabuke izrežite na ploške, stavite
ih kuhati u 8 dl vode, dodajte šećer, cimet i limunov sok pa
kuhajte dok ne omekšaju.
Priprema
kreme: Na ohlađeni biskvit složite dobro ocijeđene jabuke. U soku
koji je preostao skuhajte puding pa ga prelijte preko jabuka.
Istucite šlag i premažite ga preko ohlađenog kolača.