Mini pite s orasima i džemom od marelice



Sastojci za 5 mini pita za tijesto: 75 g maslaca, 75 g glatkog brašna, 75 g oštrog brašna, 1 žličica šećera, 1 žlica hladne vode

Za punjenje: 50 g šećera, 75 g džema od marelice, 2 jaja, ½ žličice burbon vanilije, 1 žlica amaretta, 100 g oraha

Priprema: Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s glatkim i oštrim brašnom i malo šećera. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalupe. Tako pripremljene kalupe ostavite u zamrzivaču, jer će na taj način tijesto biti ujednačenije pečeno. Nakon 10 minuta izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 10 minuta na 180-200°C.
Pomiješajte šećer, džem, jaja, vaniliju i amaretto dok niste dobili lagano pjenastu smjesu. U smjesu dodajte orahe i ulijte u kalupe. Pecite 20-ak minuta ili dok pitice nisu dobile lijepu boju.