Preokrenuta pita

Prhko tijesto: 115 g brašna, 30 g maslaca narezanog na kockice, 30 g posnog sira;
Nadjev: 5 jabuka, 50 g smeđeg šećera, žlica limunova soka, 30 g grožđica, ¼ žličice cimeta i muškatnog orašćića, naribana limunova korica; Jogurt: 250 g dijetalnog jogurta, žlica meda, naribana limunova korica


Priprema: Za tijesto u zdjelu stavite brašno, maslac i sir. Zamotajte ga u foliju i stavite 30 minuta u hladnjak. Ogulite jabuke i narežite na ploške. Šećer i limunov sok stavite u tavu te zagrijavajte dok se ne otopi šećer. Dodajte jabuke i kuhajte 8 - 10 minuta miješajući dok ne omekšaju, ali se ne smiju raspadati. Premjestite ih u kalup, umiješajte grožđice, začine i limunovu koricu u sok koji je ostao u tavi te kuhajte 2 - 3 minute. Prelijte preko jabuka i ostavite da se ohladi. Na pobrašnjenoj radnoj plohi tanko razvaljajte tijesto u oblik kruga promjera 2 cm. Stavite ga preko nadjeva i pecite 20 minuta dok ne postane zlaćano. Med i limunovu koricu dodajte u jogurt i poslužite uz pitu.

Related Posts:

Statistika