Kremasti sladoled od lješnjaka s listićima čokolade i šlagom

Sastojci: 4 žumanjka, 250 g šećera, 500 ml mlijeka, 250 g masnijeg vrhnja, 2 žlice nezaslađenoga kakao praha, 60 g sitno mljevenih lješnjaka, šlag, listići čokolade za ukras

Priprema: Istucite žumanjke i šećer dok ne budu svijetli i kremasti. Stavite mlijeko i vrhnje u posudu s debelim dnom te zakuhajte. Umiješajte kakao prah i lješnjake, maknite s vatre i pustite da se lagano hladi. Postupno umiješajte u tučena jaja i šećer. Kuhajte mješavinu u gornjem dijelu posude za kuhanje na pari dok se ne počne hvatati za žlicu. Pazite da ne zakuha. Maknite s vatre i pustite da se potpuno ohladi. Ulijte u veću zdjelu i stavite u zamrzivač. Promiješajte je nakon tri sata. Nakon još tri sata tucite je pjenjačom nekoliko minuta te vratite u zamrzivač na još tri sata.

Related Posts:

Statistika