Sastojci: 700 g tankih peteljki rabarbare, mahuna vanilije, 150 ml traminca ili drugoga bijelog vina, 3 – 4 žlice šećera, 300 g hladnih jagoda, 2 žlice likera od naranči, žlica šećera u prahu, 100 šumskih jagoda
Priprema: Operite rabarbaru. Odrežite listove i krajeve peteljki, a peteljke tanko ogulite pa ih narežite na komade dugačke tri cm. Uzdužno zarežite mahunu vanilije i izvadite srž. Potom prepolovite mahunu. U posudu stavite rabarbaru, vaniliju, srž vanilije, vino i šećer. Kuhajte četiri – pet minuta. Ostavite da se rabarbara ohladi pa je stavite u hladnjak na 60 minuta. Jagode narežite na komade. Dodajte liker i šećer u prahu. Rabarbaru bez mahune vanilije stavite u zdjelice. Izmiksajte jagode dok se ne pojavi pjena. Umak prelijte preko rabarbare, ukrasite šumskim jagodama i odmah poslužite.