
Sastojci: Kvasac, šećer, 175 ml mlakog mlijeka, 400 g pšeničnog brašna, 100 g mljevenih badema, pola žličice soli, 100 g maslaca, 50 g šećera, jaje, 2 žumanjka, 16 žličica nugatova namaza, kakao za posipanje, brašno za rad
Priprema: Umiješajte kvasac sa šećerom u 75 ml mlakog mlijeka i pustite da odstoji 15 minuta. Brašno pomiješajte s bademima i solju te mijesite s maslacem, kvaščevim mlijekom, 100 ml mlakog mlijeka, šećerom i jajetom. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite da se diže 45 minuta. Podijelite ga na 16 dijelova, a u sredinu stavite nugat kremu. Peciva ostavite da se dižu pola sata. Premažite pecivo žumanjkom, pospite šećerom i pecite 15 – 20 minuta na 200*C.