Pita od jabuka



Sastojci: 250 g brašna, 120 g maslaca 'z bregov, 70 g šećera, 100 g mljevenih lješnjaka, 3 žumanjka, velika žlica vina, 5 jabuka, 100 g džema od marelica, 50 g preprženih lješnjaka (krupno narezanih)

Priprema: Jabuke ogulite i narežite na ploške. Džem od marelica zagrijte na pari. Prosijte brašno. Dodajte mu šećer i maslac. Sastojke dobro izmiješajte. Zatim dodajte vino, žumanjke i mljevene lješnjake pa od sastojaka brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto umotajte u plastičnu foliju, i stavite u hladnjak na sat vremena. Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i stavite u kalup. Pecite oko 15 minuta na 160*C. Polovicom džema premažite tijesto, složite ploške jabuka pa pecite još 20 minuta. Pitu premažite ostatkom džema i pospite lješnjacima.

Related Posts:

Statistika