
Sastojci: 180 g čokolade za kuhanje, 140 g maslaca, 160 g šećera, 8 jaja, 120 g brašna, 10 g vanilin šećera, 100 g džema od marelica;
Za glazuru: 250 g čokolade za kuhanje, 120 g šećera u prahu, 120 ml vode, žličica margarina
Priprema: Maslac, otopljenu čokoladu, prosijano brašno, šećer i vanilin šećer izmiješajte u smjesu. Stalno miješajući dodajte zasebne žutanjke i pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pripravak pecite na 150*C oko jedan sat na premazanom i pobrašnjenom kalupu. Gotov biskvit ostavite 2 - 3 minute pa izvadite i ohladite. Zatim ga vodoravno prepolovite i rastvorene polovice s unutarnje strane premažite marmeladom i spojite. Biskvit položite na rešetku pod kojom je papir za pečenje. Zatim u 50 ml vode ugrijte preostalu marmeladu i njome premažite tortu izvana te ostavite caklinu da se ohladi. Naparite šećer u prahu dok se ne rastopi u vodi i umiješajte natrganu čokoladu tako da smjesa bude jednolična. Glazurom prelijte tortu, a paletnim nožem je brzo zagladite po površini i sa strane. Višak čokolade ostavite da se prelije niz tortine strane kroz rešetku.