Home »
» Ekleri
Ekleri
By download
Sastojci za kuhano tijesto: 100 g maslaca, 1, 25 dl mlijeka, 3 – 4 jaja, 140 g brašna, žlica šećera, žličica soli;
Krema: 100 g mliječne čokolade, 150 g prženog sezama, 2,5 dl slatkog vrhnja, žličica sezamova ulja, 250 g fondan mase za glazuru (kupljene), 30 g čokolade u prahu
1. Korak
Zakuhajte 1,25 dl vode, 1,25 dl mlijeka, maslac, sol i šećer. Maknite s vatre, dodajte svu količinu brašna odjedanput, miješajte minutu pjenjačom te dodajte jedno po jedno jaje – morate dobiti mekano, ali ne tekuće tijesto.
2. Korak
Lim za pečenje pokrijte masnim papirom koji ste premazali maslacem i pomoću slastičarskog tuljca oblikujte šest eklera.
3. Korak
Za kremu zakuhajte vrhnje u loncu, dodajte sezamove sjemenke i neka se namaču deset minuta. Opet zakuhajte vrhnje i izlijte po usitnjenoj čokoladi. Kad vrhnje bude sobne temperature, dodajte sezamovo ulje.
4. Korak
Miksajte 30 sekundi i njome napunite ohlađene eklere. Rastopite fondan masu s čokoladom u prahu i ¼ čaše vode te zagrijte dok temperatura ne dosegne 35*C. Premažite eklere glazurom i poslužite ih hladne.