Kuglice Rocher



Sastojci: 500 g tamne čokolade s 50% kakaa, 90 g sitno mljevenih lješnjaka, 80 g šećera u prahu, 6 bjelanjaka, 160 g šećera

1. Korak
Prosijte sitno mljevene lješnjake i šećer u prahu. Istucite bjelanjke u snijeg s jednim dijelom šećera. Kad postane čvrst, dodajte ostatak šećera. Pomoću lopatice dodajte snijeg u smjesu s lješnjacima.

2. Korak
Pokrijte lim masnim papirom. Žličicom koju ste namočili u hladnu vodu stavljajte hrpice snijega s lješnjacima. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite deset minuta, smanjite na 90*C i neka se peče još sat vremena.

3. Korak
Rastopite čokoladu na pari. Umočite kuglice u čokoladu i ocijedite višak. Stavite ih na pladanj pokriven masnim papirom. Pričekajte sat vremena da budu gotove.

Statistika