Čokoladna frangipane torta



Broj osoba: 10

Tijesto:
10 dag maslaca, 10 dag šećera u prahu, 6 dag čokolade u prahu, 5 dag mljevenih badema, 2 jaja, vanilin šećer, malo ruma, limunova korica

Krema: 2 žumanca + 2 jaja, 4 dag šećera, 1 vanilin šećer, 20 dag tamne čokolade, 5 dl slatkog vrhnja

Čokoladna ocaklina: 5 dl slatkog vrhnjam, 25 dag čokolade

Priprema: Pomiješajte sastojke za tijesto i na namašćenom i pobrašnjenom limu ispecite tanki biskvit. Ohladite, premažite marmeladom od malina. Za kremu navedene sastojke skuhajte na pari. U malo ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Ukrasite šlagom ili čokoladnom ocaklinom koju dobijete tako da slatko vrhnje skuhate i prelijete preko čokolade.

Statistika