Cveba koske



Tijesto: 8 jaja, 20 dag šećera, 20 dag mljevenih oraha, 10 dag čokolade, 1 žlica krušnih mrvica

Krema: 2 jaja, 15 dag šećera, 20 dag maslaca, 10 dag čokolade, 10 dag grožđica, 1 žlica jake kave, 0,5 dl ruma


Priprema: Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte snijeg od bjelanaca, orahe, mrvice i naribanu čokoladu. Lagano promiješajte, izlijte na namašćen i pobrašnjen lim i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Jaja i šećer dobro izmiješajte i kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Dodajte čokoladu i maknite s vatre. Maslac izmiješajte i dodajte u kremu zajedno s grožđicama koje ste prethodno namočili u rumu. Sve dobro povežite pa kremom obložite biskvit. Po želji kolač možete preliti i čokoladnom ocaklinom.

Statistika