Kocke s višnjama



Tijesto: 25 dag brašna, 15 dag margarina, 20 dag šećera u prahu, 2 žumanjka, limunova korica, 50 dag očišćenih višanja

Krema: 6 žumanjaka, 15 dag šećera, 2 dl kiselog vrhnja, 2 dag brašna, snijeg od 6 bjelanjaka


Priprema tijesta: U brašno izmrviti margarin, dodati šećer, žumanjke, ribanu limunovu koricu i umjesiti prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namašten i pobrašnjen lim da se peče oko 20 minuta (gotovo do kraja). Izvaditi iz pećnice i na tijestu raspodjeliti očišćene višnje, preliti kremom i staviti natrag u pećnicu na laganu temperaturu da krema malo požuti.

Priprema kreme: Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati brašno, vrhnje i čvrst snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmješati i premazati preko višanja.

Statistika