Kukuruzni kolač s makom i jabukama



Broj osoba: 4

Priprema: 20 minuta

Sastojci:
L mlijeka, 3 dag svježega kvasca, 4 žlice šećera, dl ulja, 5 dl kukuruznog brašna, 2 jaja, sol;

Nadjev: 4 oguljene i naribane jabuke, 20 dag mljevenog maka, 3 – 4 žlice šećera


Postupak: Izmiješajte kvasac sa žlicom šećera i tri žlice toplog mlijeka. Pokrijte i neka se diže. Izmiješajte sastojke za tijesto (mlijeko mora biti mlačno) i umiješajte dignuti kvasac. Pokrijte posudu i ostavite na toplom barem sat vremena da se tijelo udvostruči. U dobro namašćen lim ulijte polovicu tijesta, protresite pa posložite naribane jabuke i mak pomiješan sa šećerom. Prekrijte drugim dijelom tijesta i stavite peći u vruću pećnicu. Kad je kolač pečen, premažite ga kiselim vrhnjem.

Statistika