Torta od bundeve bez šećera i brašna



Broj osoba: 4

Priprema: 20 minuta

Sastojci za podlogu:
100 g keksa Speculaas, 3 žlice otopljenog maslaca, 2 žlice agavina sirupa

Krema: 300 g pirea od bundeve, 2 jaja, 60 ml agavina sirupa, 50 g kakaa, ½ žlice cimeta


Postupak: Sameljite kekse te pomiješajte s otopljenim maslacem i agavinim sirupom. Utisnite smjesu na dno okrugloga kalupa. Pecite pet minuta na 180*C. Izvadite i malo ohladite. Omotajte bundevu u alu – foliju te pecite sat vremena na 200*C. Odstranite koru i sjemenke te meso bundeve izmiksajte u pire. Ohlađenom pireu dodajte agavin sirup, umutite dva jaja te dodajte 50 g kakaa. Ulijte kremu u kalup s polupečenom podlogom od keksa te pecite 30 minuta na 180*C.

Statistika