Rošćići od maslaca

Sastojci: Kocka kvasca, žličica šećera, 125 ml mlijeka + 3 žlice za mazanje, 500 g pšeničnog brašna, žličica soli, 175 g maslaca + 3 žlice za mazanje, jaje, brašno, masnoća

Priprema: Razmrvite kvasac i jednoliko ga pomiješajte sa šećerom u mlakome mlijeku. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta. Miješajte brašno i sol pa umijesite s kvaščevim mlijekom, oko 125 g maslaca i jajetom. Oblikujte u kuglu i u pokrivenoj zdjeli ostavite da odstoji sat vremena. Tijesto nakratko promijesite i razvucite. Izrežite 15 trokuta jednake veličine te ih premažite maslacem, razvucite, smotajte u rošćiće i stavite u lim za pečenje. Pokrijte i ostavite da se dižu 30 minuta. Zagrijte pećnicu. Rošćiće premažite mlijekom i pecite 15 – 20 minuta na 200*C. Tople rošćiće još premažite maslacem.

Statistika