Slane kiflice punjene sirom



Sastojci za tijesto: 3 dl mlijeka, 8 dag svježega kvasca, žličica šećera, kg brašna, 3 dl vode, 3 dl ulja, žličica soli;

Nadjev: 2 jaja, 10 dag sezamovih sjemenki, 10 dag margarina, 30 dag sira (gauda, trapist)


Priprema: U mlako mlijeko izmrvite kvasac. Umiješajte šećer i dvije žlice brašna. Ostavite deset minuta na toplome mjestu dok se kvasac ne digne. U ostatak brašna dodajte mlako mlijeko, vodu, ulje, sol i pripremljeni kvasac te umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na osam jednakih kugli. Svaku kuglu razvaljajte u obli oblik debljine od tri do pet mm i razrežite po dijagonali na osam jednakih trokuta. Svaki trokut premažite margarinom i nadjenite naribanim sirom. Zavijte ih u kiflice te obilno pospite sezamom. Pecite na nauljenom limu deset minuta na temperaturi od 200*C.

Statistika