Pogača nadjevena sirom



Sastojci za tijesto: 1,5 dl vode, svježi kvasac, žličica šećera, 500 g oštrog brašna, dl jogurta, žličica soli, 2 jaja, 3 žlice ulja, 25 dag margarina, 2 žumanjka;

Nadjev: 10 dag sira ili sastojka prema želji


Priprema: U mlakoj vodi razmutite kvasac i žličicu šećera. Ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Prosijte brašno i u sredini napravite udubljenje. Stavite u njega kvasac, jogurt, sol, jaja i ulje te zamijesite tijesto. Podijelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite na veličinu tanjura i namažite margarinom. Stavite ih jednu na drugu i razvaljajte tanko tijesto. Zatim ga podijelite na 16 dijelova. Nadjenite ga sirom ili nadjevom prema želji. Dijelove zamotajte kao kornete za sladoled. Slažite ih jedan do drugog u okrugli oblik te premažite tučenim žumanjcima. Pecite 60 minuta na 200*C.

Statistika