Torta košarica



1. i 2. tijesto: 12 jaja, 30 dag šećera, 25 dag brašna, 15 dag oraha, 2 praška za pecivo, 1 dl ulja

Krema: 1 l mlijeka, 1 kutija gustina, 2 žlice oštrog brašna, 35 dag šećera


Priprema 1. i 2. tijesta: Ispeći 1. tijesto od 6 žumanjaka, 15 dag šećera i 6 žlica vruće vode. Izradi, dodaj 0,5 dl ulja, 15 dag brašna, 1 prašak za pecivo i snijeg od 6 bjelanjaka. Ispeći 2. tijesto od 6 žumanjaka, 15 dag šećera i 10 žlica vruće vode. Izradi, dodaj 0,5 dl ulja, 10 dag brašna, 15 dag oraha, 1 prašak za pecivo i snijeg od 6 bjelanjaka. Pečene biskvite prereži, premaži kremom i slaži žuto, smeđe tijesto i tako redom.

Priprema kreme: Skuhaj i u vruće dodaj 20 dag čokolade. U hladno dodaj 2 izrađena margarina. Pjenasto umuti. Premaži tortu iznutra i izvana kremom i ukrasi perecima. Drška košarice je od prženog šećera, ružice napravi od marcipana.

Statistika