Choco lady torta



Biskvit: 120 g brašna, 4 žlice kakaa, 3 žlice šećera, 1 vanilin šećer, 125 g margarina, 2 žlice mlijeka

Krema od sira: 500 g Abc svježeg krem sira, 130 g šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja

Čokoladna krema: 250 g čokolade za kuhanje, 250 g margarina, 4 jaja, 200 g šećera, 60 g brašna


Priprema: Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180*C. Otopite margarin i sastojke umijesite u glatko tijesto. Tijesto rasporedite na dno kalupa, te pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite. Za kremu od sira izradite Abc sir te dodajte šećer, vanilin šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu. Pećnicu smanjite na 160*C. Za čokoladnu kremu otopite čokoladu i margarin na pari, te dodajte jaja i šećer. Žlicom umiješajte brašno i promiješajte. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći na 50 – 60 minuta, dok gornja korica ne počne lagano pucati. Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja.

Statistika