Fine kocke od oblatni



Tijesto: 8 bjelanjaka, 30 dag šećera u prahu, 28 dag mljevenih oraha

Krema: 8 žumanjaka, 30 dag šećera u prahu, 25 dag margarina

Glazura: 3 žlice vode, 3 žlice šećera, 10 dag čokolade, 8 dag margarina


Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Postupno dodavati šećer i na kraju orahe. Namazati na 4 oblate na glatku ravnu stranu. Peći na laganoj vatri (sušiti) svaku oblatnu posebno.

Priprena kreme: Žumanjke i šećer umutiti i gusto skuhati na pari. U ohlađeno dodati pjenasto izrađeni margarin. Kremom premazati svaki list sušene oblatne. Petom oblatnom prekriti gornju kremu i sve preliti čokoladnom glazurom.

Priprema glazure: Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruće dodati margarin.

Statistika