Topići

Tijesto: 30 dag brašna, 14 dag margarina, 2 žlice vrhnja, 3 žumanjka, sok i korica manjeg limuna, malo praška za pecivo

Nadjev: 3 bjelanjka (snijeg), 10 dag šećera, sok od 1/2 limuna, 15 dag oraha


Priprema tijesta: Umijesite glatko tijesto i pustite da malo odstoji. Za to vrijeme pripremite šuplje limene valjčiće, promjera 3 i dugačke 4 cm. Premažite masnoćom unutarnju stranu i provucite kroz brašno. Od tijesta načinite dno i obložite kalup s unutarnje strane, u sredini neka ostane šupalj (poput lonca). Šupljine popunite nadjevom. Kalupiće složite u namješten i pobrašnjen lim, pecite oko 30 minuta na umjerenoj temperaturi. Istresite iz valjčića i posipajte sitnim šećerom. Dobit ćete oko 40 topića.

Priprema nadjeva: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, limun i orahe.

Statistika