Sočna čokoladna torta



Sastojci: 2,5 dl vruće vode, 0,6 dl mlijeka, 250 g margarina, 275 g šećera, 200 g tamne čokolade, 2 jaja, 1 žličica arome vanilije, 260 g glatkog brašna, 1 žličica kakaa, 1 žličica sode bikarbone

Za ukras: Čokoladne strugotine, šlag i čokoladni umak od slatkog vrhnja i čokolade


Priprema: Nad parom otopite margarin sa šećerom, čokoladom, vodom i mlijekom. Kada se čokolada sasvim rastopi, smjesu preselite u posudu za miješanje pa je ohladite. Ohlađenoj čokoladi primiješajte blago razmućena jaja i aromu vanilije. Brašno prosijte s kakaom i sodom, zatim dobivenu mješavinu umiješajte u osnovnu smjesu. Miješajte mikserom umjerenom brzinom i tek toliko da se svi sastojci povežu. Smjesu izlijte u kalup promjera 22 cm pa tortu pecite 90 minuta na 135*C. Ohlađeni kolač ukrasite čokoladnim strugotinama, šlagom i čokoladnim umakom.

Statistika