Bečka čokoladna torta



Sastojci: 8 žumanjaka, 8 bjelanjaka, vanilin – šećer, prstohvat soli, 15 dag šećera, 10 dag krušnih mrvica, 10 dag tamne čokolade, 10 dag mljevenih lješnjaka, 4 dcl cherryja, 30 dag marmelade od marelica Podravka, 10 dag tamne čokolade, jaje, 20 dag šećera u prahu, 6 dag maslaca

Priprema: Žumanjke, vanilin – šećer, sol i pola šećera pjenasto istucite. Posebno izmiksajte čvrst snijeg od bjelanjaka s ostatkom šećera, pa umiješajte u smjesu sa žumanjcima. Dodajte mrvice, 10 dag naribane tamne čokolade i lješnjake. Namastite kalup, izlijte smjesu u njega i pecite oko 30 – 40 minuta na 180*C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da stoji tijekom noći. Premažite ga na tri dijela, natopite cherryjem i premažite marmeladom. Poklopite biskvite jedan na drugi. Preostalih 10 dag čokolade rastopite na pari, a nakon što se ohladi, umiješajte jaje i šećer u prahu. Maslac rastopite pa polako dodajite čokoladi. Ukrasite tortu glazurom.

Statistika