Desert od čokolade i kokosa

Sastojci za krugove od čokolade: 450 g čokolade za kuhanje

Za nadjev: 350 g krem sira, 2 žlice kokosovog brašna, šećer u prahu s okusom vanilije, slatko vrhnje, 4 naranče, 1 čašica Grand Marniera

Za umak: 200 g čokolade za kuhanje, šećer u prahu


1. Korak

Naribanu čokoladu otopite na pari. Izlijte otopljenu čokoladu na aluminijsku foliju i mokrom špatulom oblikujte sloj debeo 2 mm. Pustite da se ohladi i posebnim kalupima sa zupcima oblikujte 12 krugova promjera naranče i stavite ih u hladnjak.

2. Korak

Operite i ogulite 3 naranče, izrežite ih na kriške promjera čokoladnih krugova.

3. Korak

U posudu stavite sir, dodajte 3 žlice slatkog vrhnja, kokosovo brašno, Grand Marnier. Dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte.

4. Korak

Na male tanjuriće stavljajte najprije krišku naranče, na nju stavite kremu od kokosa uz pomoć vrećice za ukrašavanje, a na to krug od čokolade. Nastavite stavljati slojeve istim redosljedom.

5. Korak

Na pari otopite čokoladu, dodajte sok i naribanu koricu 1 naranče i dobro promiješajte.

Kako posluživati?
Neposredno prije posluživanja desert izvadite iz hladnjaka i prelijte toplim umakom. Pospite šećerom u prahu.

Statistika