Pjena od čokolade

Sastojci: 250 g čokolade za kuhanje, 250 g mliječne čokolade, 250 g bijele čokolade, ¾ l slatkog vrhnja, 9 jaja, 240 g šećera

Za ukrašavanje: Gorki kakao, naribana čokolada


1. Korak

Mliječnu čokoladu otopite na laganoj vatri miješajući.

2. Korak

Tri žumanca stavite u posebnu posudu. U drugu posudu stavite 80 g šećera, dodajte ¼ čaše vode i otopite šećer zagrijavajući na laganoj vatri. Pustite da kuha tri minute, uklonite s vatre i postupno ulijevajte dobiveni sirup u žumanca, miješajući električnom pjenjačom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte otopljenu čokoladu i miješajte pjenjačom dok se krema ne ohladi.

3. Korak

Istucite snijeg od tri bjelanaca. Istucite čvrsti šlag i pažljivo drvenom žlicom pomiješajte šlag i snijeg. Jednu trećinu snijega i šlaga dodajte prethodno dobivenoj kremi.

4. Korak

Bijelu čokoladu otopite i na isti način pomiješajte sa sirupom od šećera i tri žumanca. Dodajte polovicu preostale smjese od šlaga i bjelanaca. Na isti način postupite s čokoladom za kuhanje.

5. Korak

Navlažite gazu i obložite kalup za puding. U kalup najprije uspite kremu od bijele čokolade, potom od mliječne čokolade i na kraju od čokolade za kuhanje. Ostavite u hladnjaku oko 12 sati.

Kako posluživati?
Neposredno prije posluživanja preokrenite pjenu na tanjur. Uklonite gazu i pospite pjenu gorkim kakaom. Ukrasite naribanom čokoladom.

Statistika