Torta od čokolade



Sastojci: 6 jaja, 100 g kakaa, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo

Za nadjev: 200 g mliječne čokolade, 100 g vrhnja

Za ukrašavanje: 200 g čokolade za kuhanje, 200 g bijele čokolade


1. Korak

Odvojite bjelanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom električnom pjenjačom. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao.

2. Korak

Istucite snijeg od bjelanaca i pažljivo, miješajući od dna prema površini, dodavajte smjesu žumanaca.

3. Korak

Premažite maslacem i pospite brašnom kalup za tortu, uspite smjesu i stavite u pećnicu zagrijanu na 180*C. Pecite 30 – 40 minuta, izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.

4. Korak

Na pari otopite odvojeno dvije vrste čokolade, izlijte na radnu površinu i miješajte dok se ne stvrdnu. Hrptom noža nastružite tako stvrdnutu čokoladu da dobijete strugotine. Stavite ih u hladnjak.

5. Korak

Pripremite nadjev. Naribajte mliječnu čokoladu u posudu i na nju ulijte vrhnje koje ste prije toga zakuhali. Dobro izmiješajte pjenjačom i ostavite da odstoji.

Kako posluživati?
Tortu prerežite na polovicu. Donji sloj namažite kremom od čokolade i poviše stavite drugi sloj tijesta. Ukrasite strugotinama čokolade.

Statistika