Sastojci: 1 okrugli biskvit promjera 26 cm, 300 g krem sira, 400 g slatkog vrhnja, šećer u prahu, 150 g čokolade za kuhanje, 50 g badema, 50 g malih okruglih čokoladnih bombona, rum, gorki kakao
Za ukrašavanje: Listići i cvjetići od čokolade, ušećerene trešnje
1. Korak
Papirom za pečenje obložite kalup u obliku kupole. Biskvit izrežite na kriške i obložite kalup, odrežite vrhove koji prelaze rub. Biskvit navlažite mješavinom od 2 žlice vode i čašice ruma.
2. Korak
U posebnoj posudi pomiješajte sir i 2 žlice šećera u prahu. Dobro miješajte drvenom žlicom dok ne dobijete glatku kremu.
3. Korak
Posebno istucite pjenjačom šlag sa 2 žlice šećera u prahu. Dodajte sir šlagu i pažljivo promiješajte.
4. Korak
Odvojite 2/3 kreme. Čokoladu otopite na laganoj vatri s rumom koji vam je preostao. Kad se ohladi, miješajući dodajte trećini kreme koju ste odvojili. Dodajte i sitno nasjeckane bademe. Ostatku bijele kreme dodajte čokoladne bombone.
5. Korak
Bijelu kremu uspite u kalup i žlicom dobro rasporedite na dno i stijenke kalupa. U sredini ostavite prostor u koji stavite kremu s otopljenom čokoladom.
6. Korak
Poravnajte površinu kreme i prekrijte ostacima biskvita natopljenima u rumu. Pritisnite rukom, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
Kako posluživati?
Neposredno prije posluživanja pažljivo uklonite foliju i kupolu okrenite na tanjur za kolače. Pospite kolač šećerom u prahu. Uzmite kalup u obliku zvijezde i stavite na sredinu kupole. Unutrašnji dio kalupa pospite kakaom, uklonite kalup i okolo ukrasite čokoladnim listićima i cvjetićima.