Kupola od kestena

Sastojci: 2 okrugla biskvita promjera 22 cm, 450 g kreme od kestena ili kesten – pirea, ¼ l slatkog vrhnja, šećer u prahu, gorki kakao, 100 g čokolade za kuhanje, 200 g usitnjenih kestena, listići od čokolade za ukrašavanje, rum ili brandy

1. Korak

Oštrim nožem s biskvita izrežite tvrđu površinu s obiju strana i s rubova tako da dobijete dva kruga mekanog biskvita i svaki podijelite na tri sloja. Od jednog biskvita izrežite krug istog promjera kao što je promjer dna kalupa u obliku kupole. Ostatak biskvita izrežite u obliku trokuta veličine dovoljne da prekriju stijenke kalupa. Kalup obložite plastičnom folijom, na dno stavite okrugli biskvit, stijenke obložite trokutima biskvita. Čašicu ruma ili brandyja pomiješajte s vodom i namočite biskvit.

2. Korak

Istucite čvrsti šlag s dvjema žlicama šećera u prahu i pomiješajte s kremom od kestena.

3. Korak

Čokoladu izlomite na komadiće, dodajte 2 žlice vode i otopite na pari. Kad se malo ohladi, pomiješajte s kremom od kestena, dodajte usitnjene kestene i dobro miješajte da se sastojci spoje.

4. Korak

Po želji u kremu možete možete dodati malo ruma ili brandyja. Pažljivo uspite kremu u kalup, pokrijte folijom i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

Kako posluživati?
Neposredno prije posluživanja uklonite foliju i kupolu preokrenite na tanjur za posluživanje. Na sredinu stavite kalup u obliku zvijezde i sredinu kalupa pospite kakaom. Ukrasite listićima čokolade i po želji još pospite kakaom.

Statistika