Sufle od naranče



Sastojci: 5 velikih sočnih naranči, 4 jaja, 150 g šećera, 150 g slatkog vrhnja, 100 g šećera u prahu, 4 žlice likera od naranče

1. Korak

Odrežite vrhove četiriju naranči i pažljivo žličicom izvadite mekani dio. Sačuvajte korice odrezanih vrhova. Narančino meso protisnite. Dobivenom soku dodajte i sok pete naranče. Žuti dio korice pete naranče narežite na tanke rezance i dodajte ih soku.

2. Korak

Soku dodajte šećer. Zakuhajte, miješajući, na laganoj vatri. Procijedite i prelijte žumanca. Miješajte mješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Kuhajte smjesu na pari dok ne počne oblagati kuhaču. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

3. Korak

Ohlađenoj smjesi dodajte slatko vrhnje i stavite u hladnjak. Kad se malo stvrdne, kremom napunite narančine kore. Ostavite u hladnjaku 3 – 4 sata.

Kako posluživati?
U toploj posudi na pari istucite snijeg od dvaju bjelanaca. Dodajte šećer u prahu. Kad dobijete svjetlucavu pjenu, rasporedite je po narančama. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva. Stavite naranče u pećnicu na pet minuta, da snijeg požuti, a sladoled se malo otopi.

Statistika