Niska torta s narančama

Sastojci za tijesto: 300 g smrznutog lisnatog tijesta, 100 g šećera, 3 žlice likera od naranče, 3 naranče jednake veličine, maslac

Za kremu: 3 žumanca, 60 g šećera, 20 g brašna, 2 dl mlijeka, 0,5 dl likera Grand Marnier, 1 dl tučenog slatkog vrhnja, malo šećera u prahu


1. Korak

Otopite lisnato tijesto, razvucite ga u list i okruglim kalupom izrežite krug promjera 24 cm. Kalup za nisku tortu istog promjera premažite maslacem. Tijesto stavite u kalup. Prekrijte papirom za pečenje, na papir stavite nekoliko zrna graha i pecite 20 – 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

2. Korak

Priredite kremu: žumanca miješajte sa šećerom i brašnom. Postupno dodajte toplo mlijeko. Smjesu kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući. Kuhajte još dvije minute nakon što uzavre. Ostavite da se ohladi. Ohlađenoj kremi dodajte tučeno slatko vrhnje i stavite u hladnjak.

3. Korak

U širokoj posudi otopite liker od naranče i šećer. Dodajte naranče narezane na tanke ploške i ostavite na vatri da se počne karamelizirati. Ocijedite ploške.

Kako posluživati?
Ohlađeno tijesto premažite kremom. Ukrasite prepolovljenim narančinim ploškama.

Statistika