Torta s narančama i bademima



Sastojci: 2 velike sočne naranče, 4 žlice želatine od naranče, 4 jaja, 200 g šećera, 200 g brašna od badema, 1 prašak za pecivo, 4 žlice narančinog likera, maslac za kalup, malo soli

1. Korak

Iscijedite naranče i procijedite sok. Žumanca i šećer istucite u kremu. Postupno dodajte narančin sok, polovicu likera i bademovo brašno pomiješano s praškom za pecivo. Neprestano miješajte, pazeći da se ne stvore grudice.

2. Korak

Istucite snijeg od bjelanaca i malo soli. Postupno ga dodajte kremi od žumanaca, miješajući od dna prema površini.

3. Korak

Kalup promjera 24 cm namažite maslacem, obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta. Povisite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 35 – 40 minuta. Izvadite kolač, iz kalupa i ostavite da se hladi na rešetki.

Kako posluživati?
Neposredno prije posluživanja na laganoj vatri otopite želatinu od naranče i dodajte preostalu količinu likera. Tom smjesom premažite tortu tako da postane sjajna. Ukrasite po želji.

Statistika