Prženci punjeni šunkom

Sastojci: 15 g svježega kvasca ili vrećica suhoga kvasca, žličica šećera, 150 g brašna, žličica soli, 200 g svježeg sira ricotta, 150 g krupno narezane šunke, svježe mljeveni papar, 250 – 500 ml ulja

Priprema: Izradite tijesto. U zdjeli pomiješajte ricottu, šunku i papar. Kada prođe vrijeme dizanja, premjestite tijesto na radnu plohu posutu brašnom i mijesite minutu. Oblikujte tijesto u tanku štrucu i razdijelite na 10 – 12 dijelova. Razvaljajte tijesto u diskove promjera oko 8 cm. Na polovicu svakog stavite vrškom punu žlicu nadjeva i malo razmažite. Preklopite tijesto da dobijete polukružni oblik. Navlažite rubove s nekoliko kapi vode i pritisnite prstima da se spoje. U zagrijanoj tavi na ulju pržite odjedanput 5 - 6 prženaca dok ne postanu zlatnožuti. Poslužite ih vruće.

Statistika